سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی

Blog Article

تطبیق‌پذیری با طیف گسترده‌ای از طرح‌ها و پروژه‌های سازه‌ای

البته لازم است اشاره کنیم که موار دیگری هم در ساخت و اجرای این نوع سقف ساختمانی وجود دارند که موجب کاهش مدت زمان اجرای آن می‌شوند؛ برای مثال چیزی به نام عملیات قالب‌بندی در اجرای سقف عرشه فولادی وجود ندارد چراکه در اجرای این نوع سقف ساختمانی از ورق‌های گالوانیزه ذوزنقه‌ای شکل بدون میلگرد استفاده می‌شود. از این‌رو هیچ‌ نیازی به انجام عملیات قالب‌بندی که وقت بسیار زیادی را از اجرا و اتمام پروژه ساختمانی هدر می‌کند نیست؛ درواقع ورق‌های گالوانیزه ذوزنقه‌ای شکل در اجرای این سقف ساختمانی به عنوان قالب مورد استفاده قرار می‌گیرند و جایگزینی برای اجرای عملیات قالب‌بندی هستند و همین عامل موجب افزایش سرعت اجرای سقف عرشه فولادی می‌شود؛ از طرفی سایر کارهای وقت‌گیر در اجرای این نوع سقف مانند عملیات کف‌سازی و پوکه‌ریزی انجام نمی‌شوند چراکه این سقف دارای بتن‌ریزی با سطح بسیار هموار و یکپارچه است از این‌رو نیازی به انجام کف‌سازی و پوکه‌ریزی نیست بنابراین عملیات ناز‌ک‌کاری به آسانی و با سرعت بالایی انجام می‌گیرد.

هنگامی که یک گلمیخ غیر قابل پذیرش از سطح عضو تحت تنش کششی برداشته می شود سطحی که گلمیخ مورد نظر از آن قسمت حذف شده باید سنگ زده شده و صاف و همسطح گردد.

سقف عرشه فولادی از خارج شدن شیره بتن جلوگیری می‌کند چراکه در این نوع سقف به‌جای استفاده از تیرچه و سفال از پروفیل ذوزنقه‌ای شکل آجدار استفاده می‌شود که جایگزینی برای میلگرد می‌باشد و از آن به عنوان قالبی برای بتن‌ریزی نیز استفاده می‌کنند. از آن‌جایی که از پروفیل ذوزنقه‌ای شکل آجدار به‌جای میلگرد و همچنین به‌عنوان قالب بتن‌ریزی استفاده می‌کنند، عملیات بتن‌ریزی در این نوع سقف ساختمانی دارای سطحی صاف و یکپارچه می‌باشد از این رو پس از اتمام عملیات بتن‌ریزی مانند سایر سقف‌ها نیازی به کف‌سازی و پوکه‌ریزی ندارد درنتیجه موجب می‌گردد عملیات نازک‌کاری با سرعت فوق‌العاده بیشتری آغازی گردد.

این لوله‌ها علاوه بر کاهش وزن سازه، برای گذران آب و هوا و برق و صوت نیز استفاده می‌شوند.

مزایای استفاده از سقف عرشه فولادی شامل وزن سبک، زمان اجرای کوتاه، مقاومت بالا سقف عرشه فولادی در برابر بارهای زنده و مرده، انعطاف‌پذیری در طراحی و نصب، مقاومت بالا در برابر حریق و زلزله و هزینه کمتر نسبت است.

عرشه سقف فلزی فشار ناشی از وزش باد را از طریق عمل دیافراگم به عناصر عمودی سیستم‌های مقاوم در برابر نیروی جانبی منتقل می‌کند. سقف عرشه فولادی در نحوه مقاومت در برابر نیروی افقی متفاوت هستند.

دلیل کاربرد زیاد آن هم فاصله مناسب بین کنگره‌های آن است که باعث نفوذ مناسب بتن شده و گیرایی ترکیب بتن و عرشه را افزایش می‌دهد.

این مرحله به روش دستی و یا مش‌های آماده بر روی ورق انجام می‌شود. روش دستی در واقع همان بستن میلگرد و مفتول است.

عرشه فولادی با گام‌های مختلف در طیف گسترده‌ای از طرح‌ها و پروژه‌های ساخت‌وساز استفاده می‌شوند. معمولاً از عرشه‌های فلزی برای پشتیبانی از سیستم‌های سقف ساختمان، نیم‌ساخت‌ها یا طبقات میانی ساختمان، سایبان‌های فولادی برای ایجاد سایه و سرپناه یا کف در سازه‌های تجاری استفاده می‌شود.

معمولاً ابعاد این ورق‌های فولادی گالوانیزه به طراحی بسته داشته ولی ضخامت آن‌ها عمدتاً بین ۱/۲ تا ۰/۸ میلی‌متر است.

طبق این روش طراحی از قابلیت مقاومت کششی ورق فولادی ذوزنقه‌ای در مقطع صرف‌نظر شده و به عبارت دیگر ورق فولادی ذوزنقه‌ای را به‌عنوان یک قالب که می‌بایست قادر به تحمل بارهای زنده موجود تا مرحله بتن‌ریزی همچنین وزن بتن خیس و خشک باشد در نظر می‌گیرند.

این مرحله مربوط به اتصال ورق‌های فولادی به بال تیرهای زیرین است. برای تکمیل این مرحله، فلاشینگ لبه‌های ورق نیز صورت می‌پذیرد.

نوع پروفیل‌های فولادی: پروفیل‌های فولادی با عرض و عمق بیشتر، دهانه بزرگتری برای سقف عرشه فولادی فراهم می‌کنند.

Report this page